Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 17.01.2016.
10:55
sputniknews.com A
Ministru odbrane Hrvatske Anti Kotromanoviću „jezik landara kao kravata“, prokomentarisao je potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin izjavu hrvatskog ministra da Srbija ne može da postane član EU i istovremeno da nastavi saradnju sa Rusijom.
Nedelja 17.01.2016.12:21
Predsednik Putin je sastavio novi set zakona koji će, kada ga parlament odobri, izazvati najgori „ekonomski ciklon“ koji je Zapad ikada video, bacajući SAD i Evropu u finansijski kolaps. Savet bezbednosti je naveo da su nacrti zakona predstavljeni prošle godine, a da imaju veze sa odgovorom Rusije na zapadnu agresiju. Prema novom zakonu, sve ruske državne i privatne kompanije će morati da prestanu da isplaćuju kredite od preko 700 milijardi dolara bankama koje imaju veze sa državama koje su uvele sankcije Rusiji. Ovi zakoni će zapravo biti osveta za zapadnu manipulaciju globalnom cenom nafte i napad na rusku rublju. Ovaj novi set zakona se pojavljuje sada pošto je ministar za ekonomski razvoj Saveta bezbednosti, Aleksej Uljukajev, upozorio da bi period niske cene nafte mogao da potraje decenijama i da bi mogao da dostigne cenu od 10 dolara po barelu.
Nedelja 17.01.2016.13:27
Mi Srbi znamo kako se brani svoje a uz jakog saveznika, kao sto je Rusija, netreba da nas zabrinjava naoruzavanje neprijatelja. Problem je na zalost vlast i vlastodrsci. Zbog njih niko nu Srbiji a ni Srbi van Srbije nisu sigurni.
Nedelja 17.01.2016.14:00
Vučić, Nikolić i Dačić bili su prvaci u vođenju četiri rata na prostoru bivše Jugoslavije. Oni su mogli spriječiti gubitak desetak tisuća života, samo da su imali miroljubivu politiku prije 20 godina.“ Navedeno je pre neki dan izgovorio odlazeći ministar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović. Ovo se zove podmetanje sopstvene krivice drugome. Ante nije devedesetih godina uzgajao lavandu na Hvaru već je ratovao, najpre protiv JNA, a onda protiv svojih komšija, Srba. Iz tog rata izašao je s činom generala. Pre rata je bio tekstilni radnik, smer dizajn donjeg veša. Da je pravde i prava, Kotromanović bi i danas vukao bukagije kao ratni zločinac. Njega je samo povlašćena pozicija Hrvatske u Hagu, uspostavljena na lažnoj definiciji rata devedesetih, umesto u zatvor usmerila u kabinet ministra. Iz te definicije, lažne postavke koju službeni Beograd iz neobjašnjivih razloga nikada nije službeno osporio, nikla je većina srpskih muka i stradanja. Otuda Kotromanović bezobrazno – ali smireno, ležerno čak, jer je navikao da druga strana ćuti – saopštava da su Vučić, Nikolić i Dačić vodili četiri rata. Nisu nijedan. Kotromanović jeste; onaj prvi, uzročni, od koga je i zbog koga je sve počelo: rat hrvatske paravojske protiv JNA. U finišu tog rata, kad se ono hrvatska vojska spuštala s bosanskih visova dole prema Banjoj Luci, ostavljajući iza sebe spaljenu Krajinu, u operaciji „Južni potez“, Četvrta gardijska brigada, čiji je komandant bio Damir Krstičević a njegov zamenik Ante Kotromanović, divljala je po srpskim opštinama Šipovo i Mrkonjić Grad. Po okončanju rata, iz grobnice u Mrkonjić Gradu ekshumirano je 181 telo. Nalazi patologa kažu da se radi uglavnom o civilima i manjem broju vojnih lica.Način ubijanja je klasično streljanje ili, još gore, iživljavanje nad civilima i zarobljenicima, nakon kojeg je nastupila smrt. Krstičević i Kotromanović nisu završili u zatvoru pošto su žrtve Srbi. To se u ratu devedesetih malo gde računa kao zločin. Centar za istraživanje ratnih zločina dostavio je pre više godina svu potrebnu dokumentaciju i dokaze o zločinu u Mrkonjić Gradu i Šipovu tužilaštvima u Sarajevu i Zagrebu ali… kako onda, tako danas.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)